2013年4月24日水曜日

Elokuva ja piknikki



Tällä kertaa Japanin matkassa, minulla oli mahdollisuus tavata muita japanilaisia vegaaneja, johon ole ottanut yhteyttä mm. netin kautta. En ole aikaisemmin tavannut japanilaisia vegaaneja, joten oli tosi kiva nähdä heidät ja vaihtaa tietoja vegaanismista ja muista aiheista.



Nagoyassa järjestettiin kaksi kasvissyöntiin liittyvää tapahtumaa ja osallistuin siihen.
Ensimmäinen oli elokuvanäytös ja vegaaninen buffe kasvisravintolassa. Nautimme vegaanisia herkkuja ja tapasimme uusiin ihmisiin. Siellä ei välttämättä ole ollut pelkkä kasvissyöjiä, mutta myös niitä ihmisiä, jotka ovat kiinnostunut kasvissyönnista. Ja oli myös kiva keskustella hendän kanssaan.

Natsumi on yksi niistä vegaaneistaa, johon olen ottanut yhteyttä netin kautta. Tutustuin häneen hänen piirtamasta mangasta. Hänen mangansa kertoo kasvissyönnistä, vegaanismista, tehotuotannoista kärsiviä eläimistä, kasvistyönnin ja sen vaikutus ympäristöstä jne. Se on helppo lukea, mutta samaan aikaan antaa vahva vaikutus ihmisille. Japanissa on tosi vähän vegaaneja, ja eläinoikeuden perustava vegaaneja on vielä tosi vähän.(Suurin osa japanilaisista vegaaneista ovat terveyden perusteella oleva vegaaneja) Natsumi on yksi niistä harvinaisista vegaanesista. Hän toimi myös Nagoya vegaani festivaalin yksi järestäjänä.

Sitten tapasin erään naisen, jolla on Multiple chemical sensitivity. Hän on todella altis kamilaallisiin aineisiin. Kun hän on lähellä niitä asioita, hän saa heti allergian tyyppinen oireita(hän kolosti, että tämä sairas ei ole mikään allergia), kuten nuha ja päänsärky. En tiedä onko tämän keltainen sairas olemassa Suomessa. Hän sai tämän sairas yhtääkkiä elämässään ja sen jälkeen hänen elämänsä muuttui täysin. Pahimmissa aikoina hänen joutui muuttamaan maaseudulle ja asumaan teltalla noin kolmeksi kuukaudeksi. Hänestä tuli kasvissyöjä tämän sairaan vuoksi, koska eläintuotteissa on käytetty paljon lisäaineita ja hormoneja. Häneen vaikuttaa myös sähkömagneettinen säteily, joten hänen kännykällään ja tietokonellaan on sähkömagneettisen säteilynsuoja.
Nykyinen ongelmat hänelle(ja tietysti muille japanilaisillekin) on säteily ja PM2.5, eli wikipedian mukaan pienhiukkanen suomeksi. Japaniin tulee saastunut ilmaa Kiinasta ja ne pienhiukkaset leviävät ilmaan. Pienhiukkaiset leviävät erityisesti Japanin eteläpuolella. Fukushiman onnettomuuden jälkeen jotkut ihmiset pakenivat säteilyn uhasta Japanin eteläosiin, mutta nyt he ovat pienhiukkasen uhan alla. Sen lisäksi Japanin valtio polttaa tsunamin raunioita ympäri Japania, ja raunioiden polttaessa leviää säteilyä ilmaan.
Minäkin olen aina Japanin matkustaessani huolissaan säteilystä. Ruoanostoksilla aina katson miltä aluaalta ruoat tulivat ja jos ne on tehty tai viljeltu Japanin Kanto alueella, jätän ne ostamatta. Kuulin samanlaista myös muilta kasvissyöjiltä, jotka olen tavannut. Jotkut ihmiset ovat huolissaan, suurin osa ollenkaan.

Ihmisiin tutustumisen jälkeen katsottiin elokuva, Planeat. Se kertoo eninmäkseen T. Colin Campbelln tekemästä The Chine study;sta. Cambell tutkii kiinalaiset ympäti Kiinaa, ja tutkii miten erilaisia ruokavalio vaikuttaa ihmisten terveyteen. Tämän tutkimuksen jälkeen hän muutti vegaaniksi. Elokuvanäytöksen jälkeen ostin hänen kirjansa, mutta en ole vielä aloittanut lukemaan.



Toinen tapahtuma oli vegaaninen ”ohanami”. Nagoyan vegaaniporukka järjesti vegaaninen piknikki ja kävin siellä. Me istuttiin kirsikkapuiden alla ja nautimme herkkullisia vegaanisia ruokia. Piknikille tuli myös yksi taiwanilainen nainen, ja me nautimme hänen tuomaa vihreä teetä. Hän on buddhalainen vegaani, joka ei syö sipuleja, valkosipuleja ja jotein sellaista.(tämä kuulemma liittyy buddhalaisuuteen.)

Kaikki ruuat oli täydelliset!!! Ja myös kauniita oli. Muiden tekemä ruoka maistuu aina hyvältä. :D

2 件のコメント:

  1. Olen todella iloinen sinun puolesta, että pääsit tutustumaan muihin japanilaisiin vegaaneihin! Toivottavasti vegaanisuus leviää Japanissa! (ja tietenkin kaikkialla muuallakin ;)
    Oli taas oikein mukava lukea sinun postaus! Kiitos herkullisen näköisistä ruokakuvista!

    xoxo,

    Raisa

    返信削除
  2. Kiitos, itsellesi. :)
    Vähän harmitti se, etten ole tutustunut heihin aikaisemmin kun asuin Japanissa. Mutta nyt me voidaan vaihtaa tietoa omasta maasta.
    Aion vielä kirjoittaa vegaanisita ravointoloista, jossa kävin. :)

    返信削除