2012年11月2日金曜日

Shojin-ryori, Kyoto

This is my blog friend, Yuki's article about shojin-ryori in Kyoto. There are also many beautiful pictures in the article. In her blog, she writes about her vegan recipes, vegan restaurants in Japan, news about anti-nuclear power plants and so on. Mainly she writes in Japanese, but this post about shojin-ryori is also written in English, so please check it out.
I have been big fan of her recipes. They are always so delicious. I asked from her for the permission to translate some of her recipes, so I am going to upload them someday.
This picture belongs to Yuki.

2 件のコメント:

  1. Innolla odotan ystäväsi reseptejä! Yksi mikä olisi tosi kiva, olisi hyvä resepti okonomiyakin tekoon. Parhaimmat kokeiluni ovat syntyneet valmiin korealaisen pannukakkujauheen kanssa, niiden autenttisuudesta en kyllä menisi ollenkaan takuuseen. Ikinä en ole oikeaa okonomiyakia maistanut, joten en kyllä yhtään tiedä olenko ollut edes lähellä :)

    xoxo

    Raisa

    返信削除
  2. Hei, Raisa
    Anteeksi, että vastaan näin myöhään.
    Perinteiseen okonomiyakiin yleensä laitetaan kananmunia, ja vegaaniseen okonomiyakiin käytetään yamaimoa(http://en.wikipedia.org/wiki/Dioscorea_japonica) kananmunan sijaan. Yritän etsiä Yukin okonomiyakin reseptista sellaisen, johon käytetään pelkkä jauhoa. Yritän kääntää sen joskus. Kiitos toivomuksesta!

    返信削除